Nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort III is gelegen aan de rand van Sleeuwijk, een gezellig Brabants plaatsje gelegen aan de rivier de Boven-Merwede. Van oudsher staat Sleeuwijk bekend als oversteekplaats. Al in 1327 werd het veer genoemd als één van de eerste voetveren in Nederland.

Inmiddels is Sleeuwijk uitgegroeid tot een sfeervol dorp met circa 5.700 inwoners. Sleeuwijk valt sinds 1 januari 2019 onder de nieuwe gemeente Altena. De veerpont is nog altijd aanwezig, te voet of met de fiets steekt u in mum van tijd de rivier over naar Gorinchem. Sleeuwijk heeft daarbij moderne jachthavens en in de uiterwaarden van de Boven-Merwede treft u het prachtige natuurgebied De Groesplaat. Hier kunt u heerlijk genieten van de natuur en de geweldige uitzichten.

Naast een rijke natuur heeft Sleeuwijk u nog veel meer te bieden. Met dorpscentrum De Nieuwe S heeft Sleeuwijk een gevarieerd winkelaanbod. Hier kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen, maar ook voor een lekkere kop koffie in één van de horecagelegenheden.

In Sleeuwijk zijn er meerdere basisscholen en er is een uitstekend aangeschreven scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs. Ook op het gebied van gezondheidszorg zijn er volop voorzieningen in Sleeuwijk aanwezig.

Op sportief vlak is er van alles te beleven. Nieuwbouwplan Het Nieuwe Fort III is gelegen naast sportpark De Roef, waar onder andere VV Sleeuwijk en de Sleeuwijkse Korfbal Vereniging gevestigd zijn.

Door de ligging nabij de A27 bereikt u snel en eenvoudig de grotere steden in de omgeving. Zo bent u binnen een kwartier in Gorinchem en binnen een half uur in Breda of Dordrecht.

Google Maps